Λατινική Αμερική

H Βραζιλία, η Κολομβία και το Περού είναι οι κυριότερες χώρες παραγωγής καφέ στη Λατινική Αμερική. Από αυτές, η Βραζιλία έχει τη μεγαλύτερη παραγωγή. Εκτιμάται ότι περίπου το ένα τρίτο του συνολικού καφέ καλλιεργείται στη Βραζιλία, ενώ άλλο ένα τέταρτο της παγκόσμιας παραγωγής προέρχεται επίσης από τη Νότια Αμερική, γεγονός που σημαίνει ότι  αυτή η ήπειρος  παράγει περισσότερο καφέ από όσο παράγουν όλες οι άλλες χώρες μαζί.

Brazil

ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Regions: Minas Gerais (Sul de Minas,
Carmo de Minas and Cerrado Mineiro),
São Paulo (Mogiana), Paraná, Bahia, Espírito Santo

Common Varieties: Bourbon (including Yellow Bourbon),
Catimor, Catuai, Caturra, Maragogype, Typica, Mundo Novo

Process: Natural, Pulped Natural, Fully Washed

Grading: Peaberry, 15/16, 16/18, 17/18, 18/19, 19+

Harvest Period: April–September

Colombia

ΚΟΛΟΜΒΙΑ

Regions: Antioquia, Boyacá, Caldas, Cauca (Popayan),
Huila, Magdalena, Meta, Nariño, Risaralda, Santander, Tolima

Common Varieties: Bourbon, Castillo, Catimor,
Caturra, Colombia, Typica

Process: Washed, Natural, Honey

Grading: Excelso 15, Excelso 16, Supremo 17,
Supremo 18, Supremo 19

Harvest Period: March–June & September–December

Peru

ΠΕΡΟΥ

Regions: Villa Rica, Pura, Amazonas, Ayacucho,
Huánaco, Junin

Common Varieties: Bourbon, Typica, Catuai, Caturra,
Mundo Novo, Pache

Process: Washed

Grading: HB (Hard Bean, 1200–1350 masl),
SHB (Strictly Hard Bean, 1350+ masl)

Harvest Period: June–September