H Βραζιλία, η Κολομβία και το Περού είναι οι κυριότερες χώρες παραγωγής καφέ στη Λατινική Αμερική. Από αυτές, η Βραζιλία έχει τη μεγαλύτερη παραγωγή. Εκτιμάται ότι περίπου το ένα τρίτο του συνολικού καφέ καλλιεργείται στη Βραζιλία, ενώ άλλο ένα τέταρτο της παγκόσμιας παραγωγής προέρχεται επίσης από τη Νότια Αμερική, γεγονός που σημαίνει ότι αυτή η ήπειρος παράγει περισσότερο καφέ από όσο παράγουν όλες οι άλλες χώρες μαζί.
ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Regions: Minas Gerais (Sul de Minas,
Carmo de Minas and Cerrado Mineiro),
São Paulo (Mogiana), Paraná, Bahia, Espírito Santo
Common Varieties: Bourbon (including Yellow Bourbon),
Catimor, Catuai, Caturra, Maragogype, Typica, Mundo Novo
Process: Natural, Pulped Natural, Fully Washed
Grading: Peaberry, 15/16, 16/18, 17/18, 18/19, 19+
Harvest Period: April–September
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Regions: Antioquia, Boyacá, Caldas, Cauca (Popayan),
Huila, Magdalena, Meta, Nariño, Risaralda, Santander, Tolima
Common Varieties: Bourbon, Castillo, Catimor,
Caturra, Colombia, Typica
Process: Washed, Natural, Honey
Grading: Excelso 15, Excelso 16, Supremo 17,
Supremo 18, Supremo 19
Harvest Period: March–June & September–December
ΠΕΡΟΥ
Regions: Villa Rica, Pura, Amazonas, Ayacucho,
Huánaco, Junin
Common Varieties: Bourbon, Typica, Catuai, Caturra,
Mundo Novo, Pache
Process: Washed
Grading: HB (Hard Bean, 1200–1350 masl),
SHB (Strictly Hard Bean, 1350+ masl)
Harvest Period: June–September