Ένας διαφορετικός διαγωνισμός διεξήχθη για 3η συνεχόμενη χρονιά λίγους μήνες πριν στη πόλη της Γουατεμάλα. Οι παραγωγοί του καφέ χρησιμοποιούν πειραματικές επεξεργασίες αποκλειστικά σε παραδοσιακές ποικιλίες όπως Typica, Catuai, Caturra κλπ λαμβάνοντας εξαιρετικά αποτελέσματα στο γευστικό προφίλ, αλλά και υψηλά σκορ. Είναι πραγματικά ευφάνταστο πώς ξεκλειδώνουν μοναδικά χαρακτηριστικά δημιουργώντας πολύ καθαρά και ντελικάτα προφίλ με τις διαφορετικές επεξεργασίες, χωρίς όμως να καλύπτεται ο χαρακτήρας του καφέ.
Σε συνεργασία με το Anacafe και την Alliance for Coffee Excellence, φέραμε και διοργανώσαμε μια γευσιγνωσία όπου παρευρέθηκαν φίλοι και συνεργάτες. Οι καφέδες ξεχώρισαν για την πολυπλοκότητα, την καθαρότητα και την γλυκύτητα τους, βάζοντας την Γουατεμάλα υψηλά στις προτιμήσεις μας όσον αφορά την ποιότητα και τις υψηλές προδιαγραφές .
Η γευσιγνωσία αυτή διοργανώθηκε στις νέες εγκατάστεις της Mokka Specialty Coffee
Στην δημοπρασία που ακολούθησε καταφέραμε και εξασφαλίσαμε 2 lot από τον φετινό διαγωνισμό, τα οποία είναι διαθέσιμα στη λίστα μας.