Σχεδόν το ένα τρίτο της συνολικής παραγωγής καφέ προέρχεται από την Ασία. Σε αυτήν την ήπειρο μπορεί κανείς να συναντήσει καλλιέργειες ποικιλίας Arabica καθώς και ποικιλίας Robusta. Οι κυριότερες χώρες παραγωγής καφέ ποικιλίας Arabica είναι η Ινδονησία και η Ινδία, ενώ οι κυριότερες χώρες παραγωγής ποικιλίας Robusta είναι το Βιετνάμ και η Ινδία.
PAPUA NEW GUINEA
Regions: Chivu, Eastern Highlands, Western Highlands
Common Varieties: Arusha, Blue Mountain, Typica
Process: Washed
Grading: Peaberry, 15/16, 16/18, 17/18, 18/19, 19+
Harvest Period: May–August
ΙΝΔΙΑ
Arabica
Regions: Bababudangiris, Chikmagalur, Sakaleshpur, Mmanjarabad, Pulneys, Shevaroys, Nilgiris
Common Varieties: SL 795, SL 9, Cauvery, Chandragiri
Process: Wet & Dry
Grading: Peaberry, A, AA
Harvest Period: November–January
Robusta
Regions: Coorg, Chikmagalur, Sakaleshpur, Wayanad, Travancore
Common Varieties: S 274, CXR
Process: Wet & Dry
Grading: Bulk, Peaberry, C, AB , A, AA, AAA
Harvest Period: January–March
ΒΙΕΤΝΑΜ
Regions: Central and Northern Highlands: Lam Dong, Thua Thien Hue, Quang Tri, Nghe An, Hoa Binh, Son La, Dien Bien
Process: Dry & Wet Processing
Grading: Green coffee is classified in 6 grades: From Special Grade to Grade 5
Harvest Period: November–April