Ασία

Σχεδόν το ένα τρίτο της συνολικής παραγωγής καφέ προέρχεται από την Ασία. Σε αυτήν την ήπειρο μπορεί κανείς να συναντήσει καλλιέργειες ποικιλίας Arabica καθώς και ποικιλίας Robusta. Οι κυριότερες χώρες παραγωγής  καφέ ποικιλίας Arabica είναι η Ινδονησία και η Ινδία, ενώ οι κυριότερες χώρες παραγωγής ποικιλίας Robusta είναι το Βιετνάμ και η Ινδία.

Papua-New-Guinea

PAPUA NEW GUINEA

Regions: Chivu, Eastern Highlands, Western Highlands
Common Varieties: Arusha, Blue Mountain, Typica

Process: Washed

Grading: Peaberry, 15/16, 16/18, 17/18, 18/19, 19+

Harvest Period: May–August

ΙΝΔΙΑ

Arabica
Regions: Bababudangiris, Chikmagalur, Sakaleshpur, Mmanjarabad, Pulneys, Shevaroys, Nilgiris

Common Varieties: SL 795, SL 9, Cauvery, Chandragiri

Process: Wet & Dry

Grading: Peaberry, A, AA

Harvest Period: November–January

Robusta

Regions: Coorg, Chikmagalur, Sakaleshpur, Wayanad, Travancore

Common Varieties: S 274, CXR

Process: Wet & Dry

Grading: Bulk, Peaberry, C, AB , A, AA, AAA

Harvest Period: January–March

ΒΙΕΤΝΑΜ

Regions: Central and Northern Highlands: Lam Dong, Thua Thien Hue, Quang Tri, Nghe An, Hoa Binh, Son La, Dien Bien

Process: Dry & Wet Processing

Grading: Green coffee is classified in 6 grades: From Special Grade to Grade 5

Harvest Period: November–April