ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Η εταιρεία El Cafe ιδρύεται τον Αύγουστο του 2000, από τον Βασίλη Αναστασόπουλο.

Όμως, η ιστορία της πηγαίνει πολλά χρόνια πίσω ακολουθώντας τα πρώτα βήματα του ιδρυτή της στον χώρο του καφέ.

ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ

Η μακρόχρονη εμπειρία μας και η σχολαστική προσήλωσή μας
σε θέματα ποιότητας, μάς έχει οδηγήσει
στην υιοθέτηση πέντε αυστηρών κριτηρίων:

sourcing

Lorem ipsum dolor
sit amet, consectetur
adipiscing elit.

cupping

Lorem ipsum dolor
sit amet, consectetur
adipiscing elit.

traceability

Lorem ipsum dolor
sit amet, consectetur
adipiscing elit.

consistency

Lorem ipsum dolor
sit amet, consectetur
adipiscing elit.

transparency

Lorem ipsum dolor
sit amet, consectetur
adipiscing elit.

Brazil (Alta Mogiana)

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Η EL CAFE για την κάλυψη των αναγκών της Αγοράς και της Πελατείας της, διαθέτει:

coffee lab
(quality control)

warehouse
(logistics & distribution)

direct trading
(buying directly from growers)

 tax warehouse

Λατινική Αμερική

H Βραζιλία, η Κολομβία και το Περού, είναι οι κυριότερες χώρες παραγωγής καφέ, στη Λατινική Αμερική. Από αυτές, η Βραζιλία έχει τη μεγαλύτερη παραγωγή. Εκτιμάται ότι περίπου το ένα τρίτο του συνολικού καφέ καλλιεργείται στη Βραζιλία, ενώ άλλο ένα τέταρτο της παγκόσμιας παραγωγής προέρχεται επίσης από τη Νότια Αμερική, γεγονός που σημαίνει ότι  αυτή η ήπειρος  παράγει περισσότερο καφέ από όσο παράγουν όλες οι άλλες χώρες μαζί.

Σήμερα, η Βραζιλία δεν είναι μόνο η μεγαλύτερη παραγωγός χώρα καφέ στον κόσμο, αλλά καθίσταται επίσης σημαντικός παράγοντας στον κλάδο ειδικών ποικιλιών  καφέ. Οι ποικιλίεςBourbon, Typica, Cattura, και MundoNovoκαλλιεργούνται στις ομόσπονδες πολιτείες Παρανά, Εσπίριτο Σάντο, Σάο Πάολο, Μίνας Ζέρας και Μπαχία. Στη Βραζιλία, τη μεγαλύτερη παραγωγή καφέ παράγει η ομόσπονδη πολιτεία  Μίνας Ζέρας.

Κεντρική Αμερική

Η Κεντρική Αμερική παράγει το 15%, παγκοσμίως, της ποικιλίαςArabica. Η καλλιέργεια καφέ παίζει σημαντικό ρόλο στην οικονομία της περιοχής, όπου περισσότεροι από 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι εξαρτώνται από την καλλιέργειά του.

Στην Κεντρική Αμερική, οι κυριότερες χώρες παραγωγοί καφέ είναι η Γουατεμάλα, η Ονδούρα, η Κόστα Ρίκα, η Νικαράγουα και το Μεξικό.

Αυτή η περιοχή, γενικά, παράγει  ως επί το πλείστον «πλυμένο» καφέ ποικιλίας Arabica   λόγω της «υγρής μεθόδου» επεξεργασίας. Υπάρχουν διακριτές διαφορές από χώρα σε χώρα καθώς προχωρούμε νότια  από το Μεξικό προς Παναμά. Τα μοναδικά μικροκλίματα της κάθε χώρας οδηγούν στην παραγωγή διαφορετικών ποικιλιών και προφίλ καφέ. Οι καφέδες της Γουατεμάλας και της Κόστα Ρίκα είναι εξαιρετικά δημοφιλείς, αλλά μπορείτε να βρείτε εξαιρετικές ποικιλίες καφέ σε όλες σχεδόν  τις χώρες αυτής της περιοχής.

Αφρική

Παρά το γεγονός ότι τα καφεόδενδρα προέρχονται από την Αφρική, εντούτοις μόλις το ένα δέκατο της παγκόσμιας παραγωγής εξακολουθεί να παράγεται στην Αφρική. Η Αιθιοπία, η Κένυα, η Ουγκάντα, η Κένυα και η Τανζανία είναι ορισμένες από τις μεγαλύτερες παραγωγούς καφέ αν και καλλιεργείται και σε πολλές άλλες περιοχές.

Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής καφέ προέρχεται από την Ανατολική Αφρική. Μια από τις μεγαλύτερες χώρες παραγωγής καφέ είναι η Κένυα. Ο κλάδος του καφέ της Κένυα ξεχωρίζει για το συνεταιριστικό σύστημα παραγωγής, επεξεργασίας, άλεσης, εμπορίας και  δημοπράτησης της σοδειάς.

Η ποικιλία Arabicaδεν είναι η μόνη ποικιλία που παράγεται στην Αφρική, η Robusta είναι, επίσης, ντόπια ποικιλία και καλλιεργείται ειδικά στην Ουγκάντα και την Τανζανία. Μια άγρια ποικιλία Robusta εξακολουθεί να φύεται και σήμερα στα τροπικά δάση της Ουγκάντα. Στη χώρα αυτή η ποικιλία Robustaκαλλιεργείται από 300.000 μικροκαλλιεργητές. Αντιπροσωπεύει το 95% των εξαγωγών της Ουγκάντα ενώ 2.800.000 άνθρωποι εξαρτώνται από την παραγωγή του για να ζήσουν.

Τα καφεόδενδρα καλλιεργούνται συνδυαστικά με παραδοσιακές καλλιέργειες παραγωγής τροφίμων και αναπτύσσονται στη σκιά των μπανανόδενδρων και άλλων σκιερών δένδρων. Σε αυτές τις αυτοσυντηρούμενες συνθήκες, ο καφές αφήνεται να αναπτυχθεί φυσικά, ανθοφορώντας κατά μέσο όρο δύο φορές τον χρόνο.

Ασία

Σχεδόν το ένα τρίτο της συνολικής παραγωγής καφέ προέρχεται από την Ασία. Σε αυτήν την ήπειρο μπορεί κανείς να συναντήσει καλλιέργειες ποικιλίας Arabicaκαθώς και ποικιλίας Robusta. Οι κυριότερες χώρες παραγωγής  καφέ ποικιλίας Arabicaείναι η Ινδονησία και η Ινδία, ενώ οι κυριότερες χώρες παραγωγής ποικιλίας Robustaείναι το Βιετνάμ και η Ινδία.

Το Βιετνάμ είναι σήμερα ο μεγαλύτερος προμηθευτής καφέ ποικιλίας Robustaκαι  η δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγός χώρα καφέ στον κόσμο.

Η Ινδονησία σημείωσε σημαντική υποχώρηση εξ αιτίας δυσμενών καιρικών συνθηκών, εξακολουθεί ωστόσο  να παράγει περίπου 10 εκατομμύρια σάκους καφέ ετησίως.

Η Ινδία  συγκαταλέγεται επίσης στις χώρες που ικανοποιούν την παγκόσμια ζήτηση καφέ. Πέραν αυτών των μεγάλων παραγωγών καφέ, ο καφές καλλιεργείται επίσης στην Παπούα Νέα Γουινέα, τις Φιλιππίνες, τη Μαλαισία, την Κίνα και το Λάος.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Η εταιρεία μας, ευθυγραμμιζόμενη με τα τα πλέον αυστηρά πρότυπα
στον τομέα της, είναι εφοδιασμένη με τα ακόλουθα πιστοποιητικά: