map-Afrika

Αφρική

Παρά το γεγονός ότι τα καφεόδενδρα προέρχονται από την Αφρική, εντούτοις μόλις το ένα δέκατο της παγκόσμιας παραγωγής εξακολουθεί να παράγεται στην Αφρική. Η Αιθιοπία, η Ουγκάντα, η Κένυα και η Τανζανία είναι ορισμένες από τις μεγαλύτερες παραγωγούς καφέ αν και καλλιεργείται και σε πολλές άλλες περιοχές.

Ethiopia

ΑΙΘΙΟΠΙΑ

Regions: Sidama, Sidamo, Yirgacheffe, Harrar, Limu, Djimmah, Lekempti, Wonango, Guji

Common Varieties: Heirloom Ethiopian varieties including Gesha, Djimmah and others

Process: Washed, Natural

Grading: 1–9 (Gr 3–9 commercial, Gr 1–2 specialty)

Harvest Period: November–February

Kenya

ΚΕΝΥΑ

Regions: Muranga, Nakuru, Nyeri, Bungoma, Kiambu, Kirinyaga

Common Varieties: SL-28, SL-34, Batian, K7

Process: Washed, typically a washed process with an additional soak lasting from 12–72 hours

Grading: PB, AB, AA

Harvest Period: October–December/January (main, or late crop) & March–June/July (fly or early crop)

Congo

ΚΟΝΓΚΟ

Regions: North-Kivu, South-Kivu, Ituri

Common Varieties: Bourbon, Bourbon Mayaguez, other Bourbon derivatives

Process: Washed, Semi-Washed

Grading: K3, K4, K6, K7 for Arabica & HTM N/M, N/I, C/M for Robusta

Harvest Period: March–June (main) & September–October (fly crop)